English version Choose your language    Deutsche Version Wählen Sie Ihre Sprache   Nederlands Kies uw taal

Taverna Giorgos in Komitades village, near the Imbros gorge, Crete

Als u van plan bent te gaan wandelen door de prachtige en rustige Imbros kloof en daarvoor of daarna een overnachtingsplaats zoekt: Taverna Giorgos in Komitades, Sfakia, biedt u onderdak in zijn volledig ingerichte en uitstekend verzorgde apartementen en studio's.

De prijzen per nacht:

  • Studio: Euro 37 (2 personen), Euro 41 (3 personen)

  • Apartement met 2 kamers en bad: Euro 40 (2 personen)

  • Extra persoon: Euro 5


Voor een online reservering, klik hier

U kunt 's morgens de bus nemen naar het dorpje Imbros, hoog in de White Mountains (Witte Bergen) en van daar uit wandelen over het 7 km lange voetpad door de schitterende Imbros kloof, die eindigt in Komitades.
Daar vindt u Taverna Giorgos, waar u binnen of buiten op het terras kunt genieten van het panorama over de vlakte en de zee. In de verte ziet u de eilanden Gavdos en Gavdopoula. Hier kunt u ontbijten, lunchen en dineren, met specialiteiten uit de traditionele Kretenzische keuken. Alles is dagvers. Giorgos maakt ook plaatselijke specialiteiten, zoals 'Sfakia Pites', een soort pannekoekjes gevuld met feta kaas en begoten met de plaatselijke thijmhoning.

Komitades ligt in de regio Sfakia, op een hoogte van 200 meter, 68 km zuidelijk van Chania en 4,5 km van Chora Sfakion.

De landerijen rond het dorp zijn bezaaid met olijfbomen en in combinatie met de zee geeft dat een prachtig gezicht en een serene, rustige sfeer. Het lijkt of de tijd hier heeft stilgestaan.

In het verleden was dit een dorp van rijke kooplui met luxueuze huizen, dat regelmatig werd overvallen, zoals door Saraceense piraten in de late Middeleeuwen. Volgens de overlevering vroegen de dorpsbewoners tijdens een van deze overvallen de hulp van de Heilige Georgios. Het dorp bleef vervolgens gespaard en om Georgios te eren en te danken bouwden zij een mooie kerk (14de eeuw). Anoniem Hosting. Deze kerk heeft prachtige fresco's van de hand van de toenmalig zeer beroemde schilder Ioannis Pagomenos.

Tegenwoordig houden de dorpsbewoners zich bezig met hun kuddes schapen en geiten, olijfolie-productie en het houden van bijen, die eerste klas honing leveren.

De studio's

Op het dorpspleintje zijn diverse handgemaakte traditionele huisartikelen te koop en kan men kijken naar hoe die op een weefgetouw worden gemaakt door de vrouwen uit het dorp.
Rond het dorp zijn diverse grotten. In een daarvan, net buiten de Imbros kloof, is de kapel van Agios Pavlos gebouwd. Vlakbij Taverna Giorgos staat het klooster Panagia Thymiani, gewijd aan de geboorte van de Heilige Moeder Maria. Het klooster stamt uit 1500 en kreeg zijn naam omdat tijdens de bouw het portret van Maria gevonden werd, liggend onder een thijmstruik. Dit klooster werd beroemd op heel Kreta, omdat hier de revolutie tegen de Turkse overheersers begon, op 29 mei 1821. Iedere laatste zondag van mei wordt deze gebeurtenis nog herdacht tijdens een festival rond dit klooster.

keuken van de taverna

 

Alle informatie over de regio Sfakia, Kreta: klik hier


Giorgos Deligiannakis, uw gastheer

Taverna / Rent Rooms & Apartments GIORGOS

Giorgos en Anette Deligiannakis (spreken Grieks, Engels en Duits)

Komitades - Sfakia - Kreta

Tel. +30 - 28250 91005

Fax: +30 - 28250 91005

Email ons

Om een online reservering te maken, klik hier

Last update: 4 September, 2015

Copyright © Taverna-Giorgos-Komitades-Crete.com 2001 - 2015. Alle rechten voorbehouden.